liknologio-eimai-paidi-ara-iroas
Ενημερωτικά,  Μαμά,  Μπαμπάς,  Παιδί,  Ψυχολογία

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού 2020: Είμαι παιδί άρα ήρωας!

Τα παιδιά είναι η προσωποποίηση της ζωής, είναι ο ορισμός της ανιδιοτελούς αγάπης, είναι η απόδειξη ότι η ευτυχία υπάρχει!

Όταν γεννιέται ένα παιδί, γεννάται η ελπίδα, η αισιοδοξία, η αγάπη. Οι γονείς, είναι υπερήφανοι για το δημιούργημά τους, είναι έτοιμοι να σχηματίσουν μία ξεχωριστή προσωπικότητα.

Καθόλου τυχάιο, που η πιο σημαντική ερώτηση στον κόσμο είναι: «γιατί κλαίει το παιδί;» (Alice Walker, Αμερικανίδα συγγραφέας) Το κλάμα του μωρού, κρύβει τόσα συναισθήματα, τόσες ανησυχίες, τόση περιέργεια.

Τα παιδιά, έχουν κάτι που τα ξεχωρίζει από τους ενήλικες. Έχουν φαντασία! Η φαντασία, σημαίνει όρεξη για ζωή, δημιουργηκότητα, χαρά, ενσυναίσθηση. Είναι τροφή για σκέψη. Η φαντασία, είναι που χαρακτηρίζει την παιδικότητα. Είναι λυπηρό που μεγαλώνοντας παραμελούμε την φαντασία, θεωρώντας την περιττή. Γιατί όταν ο άνθρωπος έχει φαντασία, είναι παραγωγικός, έχει όραμα και στόχους. Γι’ αυτό άλλωστε θεωρείται ανώτερος άνθρωπος εκείνος που δεν χάνει την παιδική του καρδιά. (Μένκιος, Κινέζος φιλόσοφος)

Κάθε παιδί, είναι ικανό για εκείνο που ο ενήλικας φοβάται. Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε έναν ενήλικο τρία πράγματα: να είναι ευτυχισμένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να είναι πάντα απασχολημένος με κάτι και να ξέρει να απαιτεί με όλη του τη δύναμη αυτό που θέλει. (Πάουλο Κοέλο, Βραζιλιάνος συγγραφέας)

Τα παιδιά είναι οι μικροί ήρωες της καρδιάς μας, από την ημέρα που γεννιούνται. Έρχονται στον κόσμο με μία θεαματική εμφάνισιση και συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο. Είναι εύθραυστρα, πολύτιμα, μοναδικά. Το παιδί, είναι ο ορισμός της ανιδιοτελούς αγάπης!

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ξέρει τι σημαίνει ζωή, δεν μπορεί να ξέρει τι σημαίνει κόσμος, τι σημαίνει οτιδήποτε, ώσπου ν’ αποκτήσει ένα παιδί και να τ’ αγαπάει. (Λευκάδιος Χερν, Ελληνοϊρλανδός συγγραφέας)

Δείτε εδώ τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού.