liknologio-pasxalino-keik
Ενημερωτικά,  Μαμά,  Μπαμπάς,  Παιδί,  Σπίτι,  Συνταγές,  Υγεία

Συνταγή: Πασχαλινό κέικ με γλάσο

Υλικά

  • 3 κούπες αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μαστίχα
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • 4 αυγά

Για το γλάσο

  • 3 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ, ώσπου να ομογενοποιηθεί η ζύμη και να γίνει αφράτη. Θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα
  2. Σε βουτυρωμένο ταψάκι ή φόρμα (διαμέτρου 20-25 εκατοστά) αδειάζουμε το μίγμα
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 1 ώρα
  4. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει λείο
  5. Μόλις το κέικ είναι έτοιμο και κρυώσει λίγο, απλώνουμε το γλάσο
  6. Περιμένουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο και σερβίρουμε!

Καλό Πάσχα!

liknologio-collage-about-recipe