Συνταγή: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Τα πιο Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο!
Υλικά
- 200 γραμμάρια αλεύριο γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. κάνελα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 βανίλια
- 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. καστανή ζάχαρη
- 90 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 αυγό
Για το στολισμό
- 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τις ζάχαρες, μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε με μια μαρίζ
- Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη
- Τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικά λεπτά, για να μπορούμε εύκολα να πλάσουμε τα μπισκότα
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα
- Μόλις η ζύμη σταθεροποιηθεί, πλάθουμε σε μπαλάκια τα μπισκότα και τα βουτάμε στη ζάχαρη και την κανέλα
- Τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα πατάμε για να πλατύνουν
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 12-15 λεπτά
Τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι έτοιμα!
Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τα μπισκότα κανέλας του Άκη Πετρετζίκη.