Βιβλιοπροτάσεις,  Εκπαίδευση,  Ενημερωτικά,  Μαμά,  Μπαμπάς,  Παιδί,  Πρόσφατα,  Ψυχολογία

Βιβλιοπρόταση: Το μωράκι και τα σκιουράκια

“Το μωράκι και τα σκιουράκια” του Χρήστου Καρρά, σε εικονογράφηση Παναγιώτη Τσαούση. Ένα εξαιρετικό παραμύθι, που κυκλοφορεί από τις Ανεξάρτητες Εκδόσεις Γλαρόλυκοι και μας διδάσκει με πολύ όμορφο τρόπο την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς και την χαρά που εισπράττεις όταν βοηθάς τους γύρω σου.

Στο βιβλίο σκιαγραφούνται οι αξίες της ζωής και τα καλά στοιχεία ενός χαρακτήρα. Φιλία, προσφορά βοήθειας, κατανόηση, ευγένια, συμπόνια, συμπαράσταση, αγάπη, σεβασμός. Στη ζωή βέβαια, υπάρχει και η καχυποψία. Οι καταστάσεις όμως συχνά, δεν είναι όπως πιστεύουμε και τα βιαστικά συμπεράσματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για να δούμε λοιπόν, τι κάνει αληθινά το μωράκι με τους φίλους του στο πάρκο…;

Το βιβλίο κυκλοφορεί ελεύθερα σε ψηφιακή μορφή και σε έντυπη μορφή, από τις Ανεξάρτητες Εκδόσεις Γλαρόλυκοι. Η αξία του βιβλίου είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς τα έσοδα από την πώληση του παραμυθιού θα διατεθούν στο Φιλανθρωπικό Σωματείο “Ιωάννης ο Χρυσόστομος”, που ίδρυσε ο μακαριστός π. Σεραφείμ Δημόπουλος στη Λάρισα.

Περιγραφή

Το μωράκι καταστρώνει με τους φίλους του απ’ το πάρκο ένα έξυπνο σχέδιο και μας διδάσκει με τις πράξεις του την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς. Ένα υπέροχο παραμύθι γεμάτο νοήματα, από τον πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα Χρήστο Καρρά, που δεν πρέπει να λείπει από καμία παιδική βιβλιοθήκη!

Συγγραφέας: Χρήστος Καρράς
Εικονογράφηση: Παναγιώτης Τσαούσης
Επιμέλεια: Φωτεινή Παναγιωτακοπούλου
Εκδόσεις: Γλαρόλυκοι

Απόσπασμα

“Φτάνοντας, λοιπόν, στο πάρκο, βλέπει ότι το περιμένουν εκεί τα σκιουράκια με χαρά και με χαμόγελα. Ανεβαίνουν αμέσως στο ποδήλατο και αρχίζουν τις βόλτες τραγουδώντας. Μετά από λίγη ώρα, το μωράκι δείχνει στα σκιουράκια κάποιοες βελανιδιές μέσα στο πάρκο. Αυτά με γρήγορες κινήσεις αρχίζουν να μαζεύουν βελανίδια και να τα φορτώνουν στο ποδήλατο.”

Βρείτε το παραμύθι
“Το μωράκι και τα σκιουράκια” εδώ.

liknologio-glarolykoi-8