liknologio-ti-einai-oikogeneia
Ενημερωτικά,  Μαμά,  Μπαμπάς,  Παιδί,  Ψυχολογία

Τι είναι οικογένεια; – Αποφθέγματα

Η οικογένεια είναι η ένωση που καθιερώθηκε από τη φύση για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών του ανθρώπου (Αριστοτέλης, Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος). Είναι το κύτταρο του πολιτισμού (Γουίλ Ντυράν, Αμερικανός ιστορικός και φιλόσοφος), αφού όλο το ανθρώπινο γένος δεν είναι παρά μια οικογένεια διασκορπισμένη σε όλη την επιφάνεια της γης (Φρανσουά Φενελόν, Γάλλος κληρικός, ποιητής και συγγραφέας).

Τα παιδιά, είναι ο σκοπός της ζωής. Ένα παιδί μπορεί να σου διαδάξει τρία πράγματα: να είσαι ευτυχισμένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να είσαι πάντα απασχολημένος με κάτι και να ξέρεις να απαιτείς με όλη σου τη δύναμη αυτό που θέλει (Πάουλο Κοέλο, Βραζιλιάνος συγγραφέας). Γιατί, μόνο τα παιδιά ξέρουν αυτό που ψάχνουν (Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, Γάλλος συγγραφέας) και αυτό, επειδή τα παιδιά είναι περίεργα… εκείνα παρατηρούν τα μυρμύγκια ενώ οι ενήλικες τα πατούν (Τζιμ Ρον, Αμερικανός συγγραφέας).

Σίγουρα, η απόφαση να κάνεις παιδί είναι πραγματικά βαρυσήμαντη. Αποφασίζεις ν’ αφήσεις την καρδιά σου να κυκλοφορεί έξω από το σώμα σου για πάντα (Ελίζαμπεθ Στόουν, Αμερικανίδα συγγραφέας). Όμως, η οικογένεια δεν είναι απλώς ένα σπουδαίο πράγμα. Είναι τα πάντα (Μάικλ Τζεί Φοξ, Ηθοποιός). Γι’ αυτό, εάν θέλεις να δουλέψεις για την παγκόσμια ειρήνη, πήγαινε σπίτι σου και αγάπα την οιγένειά σου (Μητέρα Τερέζα, Καλόγρια, φιλάνθρωπος, αγία).

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή είναι η οικογένεια και η αγάπη (Τζον Γούντεν, Καλαθοσφαιριστής). Είναι δύο αξίες αλληλένδετες, που μας οδηγούν στην απόλυτη ευτυχία… Γιατί το να χαίρεσαι μαζί με την οικογένειά σου, είναι σαν να βρίσκεσαι στο ομορφότερο μέρος του κόσμου (Άλμπερτ Αϊνστάιν, Φυσικός).

Άλλωστε, μία ευτυχισμένη οικογένεια είναι σαν ένας προγενέστερος παράδεισος (Τζωρτζ Μπέρναντ Σω, Ιρλανδός κριτικός, συγγραφέας).