liknologio-mom-the-best-word
Εγκυμοσύνη,  Ενημερωτικά,  Θηλασμός,  Μαμά,  Παιδί,  Ψυχολογία

Μαμά: η ομορφότερη λέξη του κόσμου

Η μητέρα είναι τα πάντα. Αυτή είναι η παρηγοριά μας στη θλίψη, η ελπίδα μας στη δυστυχία και η δύναμή μας στην απελπισία. Είναι η πηγή της αγάπης, του ελέους, της συμπόνοιας και της συγχώρεσης (Καλίλ Γκιμπράν).

Το να είσαι μητέρα σημαίνει να μαθαίνεις τις δυνάμεις που δεν ήξερες ότι έχεις και να αντιμετωπίζεις τους φόβους που δεν ήξερες ότι υπήρχαν (Λίντα Βούτεν). Σημαίνει οτι ποτέ πια δεν είσαι μόνη στις σκέψεις σου. Πάντα σκέφτεσαι δυο φορές: τη μία για τον εαυτό σου και την άλλη για το παιδί σου (Σοφία Λόρεν). Σημαίνει, ότι η κρίση σου για τους άλλους αρχίζει και μετασχηματίζεται αργά σε συμπόνια και κατανόηση (Έρμα Μπόμπεκ). Γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος, ολοκληρωμένος. Τίποτα πια δε σε κάνει τόσο χαρούμενη ή τόσο λυπημένη, τόσο περήφανη ή τόσο κουρασμένη, όσο η μητρότητα (Έλα Πάρσονς).

“Μητέρα” είναι ρήμα. Είναι κάτι που κάνεις, όχι απλά αυτό που είσαι (Νρόροθυ Κάνφιλντ Φίσερ). Βέβαια, δεν υπάρχει τρόπος να γίνεις τέλεια μητέρα, υπάρχουν όμως εκατομμύρια τρόποι να γίνεις καλή (Τζιλ Τσώρτσιλ). Και εσύ τα κατάφερες. Γιατί, όλα όσα είμαι ή ελπίζω να γίνω, τα οφείλω στη μητέρα μου (Αβραάμ Λίνκολν), σε εσένα.

Τα παιδιά είναι η άγκυρα που κρατά στη ζωή τη μητέρα (Σοφοκλής). Και στα αυτιά ενός παιδιού, η λέξη «μητέρα» είναι μαγική σε όλες τις γλώσσες (Αρλεν Μπένεντικτ). Είναι η πιο όμορφη λέξη στα χείλη της ανθρωπότητας (Χαλίλ Γκιμπράν). Είναι η τράπεζα στην οποία καταθέταμε όλους μας τους πόνους και τις ανησυχίες (Τ. Ντίγιουιντ Ταλμαν).

Άλλωστε, οι άνθρωποι διαμορφώνονται από τη μητέρα τους (Ραλφ Γουάλντο Έμερσον). Καθώς η μελλοντική τύχη ενός παιδιού είναι πάντα αποτέλεσμα της δουλειάς της μητέρας του (Ναπολέων Βοναπάρτης).

Μητρότητα: όλη η αγάπη αρχίζει και τελειώνει εκεί. (Ρόμπερτ Μπράουνινγκ)

Την αγάπη της μάνας δεν την ξεχνά κανείς. (Βίκτορ Ουγκό)