Εκπαίδευση,  Ενημερωτικά,  Μαμά,  Μπαμπάς,  Παιδί,  Φοβίες,  Ψυχολογία

Ευγένιος Τριβιζάς: Ο άνθρωπος δώρο στις παιδικές ψυχές

Ο αγαπημένος Ευγένιος Τριβιζάς, είναι γεννημένος στις 8 Σεπτεμβρίου 1946. Καθηγητής εγκληματολογίας, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και θεατρικός συγγραφέας, έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας! Έχει γράψει περίπου 150 βιβλία μεταξύ των οποίων μυθιστορήματα και παραμύθια, θεατρικά έργα, αλφαβητάρια, διηγήματα, κόμικς αλλά και εκπαιδευτικά βιβλία.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, που είναι τα γενέθλια του λατρεμένου και μοναδικού συγγραφέα κυρίου Τριβιζά, παρουσιάζουμε μια εξαιρετική ομιλία του, στο TEDxAthens, με θέμα τη φαντασία. Οι απόψεις του, δεν στηρίζονται σε θεωρίες αλλά σε αποτελέσματα ερευνών και πειραμάτων!

Ο κύριος Ε. Τριβιζάς, τονίζει, τη σημασία της φαντασίας και την επιτακτική ανάγκη να ενθαρρύνουμε την ανάπτυξή της. Υπογραμμίζει, ότι τα παιδιά εισάγονται στο σχολείο με πλούσια φαντασία και αποφοιτούν με φαντασίες ατροφικές, στραγγαλισμένες. Μάλιστα, τα μικρά παιδιά μετά από λίγο καιρό στο σχολείο γίνονται σαν πιόνια και είναι αγχωμένα από αυτά που πρέπει να μάθουν. Ακόμη, συνδέει τους φόβους με την έλλειψη της φαντασίας και υποστηρίζει ότι η καλύτερη τροφή της, είναι τα παραμύθια. Κρίνει σημαντικό, τον επαναπροσδιορισμό των στόχων του σχολείου, καθώς παρατηρεί πως η ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και της φαντασίας είναι από τις πιο παραμελημένες πλευρές των εκπαιδευτικών συστημάτων.

Παρακολουθήστε την ομιλία του κυρίου Τριβιζά για τη φαντασία.

Let’s Imagine!