
Συνταγή: Πασχαλινά μαλακά μπισκότα
Αυτό τα μπισκότα θα τα λατρέψετε! Φτιάχνονται πανεύκολα και θα μυρίσει όλο το σπίτι Πασχαλιά.
Υλικά
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 1 κούπα επιπλέον
- 4 αυγά
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα
- 1 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Ανακατεύω τα αυγά με τη ζάχαρη
- Ρίχνω το βούτυρο και τη βανίλια. Συνεχίζω το ανακάτεμα
- Κοσκινίζω το αλεύρι και το κακάο και το προσθέτω λίγο λίγο στον κάδο
- Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο, το αφήνω στο ψυγείο για 15′-20′ γιατί κολλάει πολύ
- Όταν το μίγμα έχει σκληρύνει, πλάθω σε μπαλάκια και τα πατάω λίγο από πάνω. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλτε σταγόνες σοκολάτας και πιέστε να κολλήσουν στη ζύμη
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να κάνει τα πρώτα σκασίματα πάνω.
- Τα μαλακά Πασχαλινά μπισκότα είναι έτοιμα. Αφήστε λίγο να κρυώσουν και…καλή απόλαυση!
Καλό Πάσχα!


